Úgy tűnik, a nagytestvér azaz az Országos Mentőszolgálat botrányai ragadósak, az elmúlt hónapban a kistestvér, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. is produkált néhány zaftos sajtóhírt. Lassan elmondhatjuk, hogy ezen balhéknak már hagyománya van, mintha ez tartaná életben a mentőszolgálatokat. Elég, ha csak az ellopott morfium ampullákra gondolunk (felelős azóta sincs) http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-463875  vagy a sokadszorra sikertelen mentőautó tenderre; ez utóbbi pikantériája  pedig az, hogy ugyanaz a szervezet próbál meg helikopter beszerzést is kiírni, aki a fenti tenderrel sem vergődött zöldágra. http://rontgen.postr.hu/szivatas-az-etelert  

A napokban lezárult az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) álláspályázata, mely a légimentők ügyvezető igazgatói posztjára íródott ki. Már csak a meghallgatások és a döntés van hátra. A pályázók között megtalálható a februárban menesztett ügyvezető igazgató, a jelenlegi igazgató, valamint az egykori orvosigazgató is (ő volt az utódom a légimentőknél).

Mint ismeretes, februárban az OMSZ főigazgatója menesztette hivatalából dr. Túri Pétert, aki csapatával együtt európai szintűre fejlesztette a magyar légimentést. Az utód dr. Temesvári Péter lett. Sajnos a mézeshetek gyorsan elteltek és a légimentést sem kerülhették el a hangos botrányok. Az elmúlt hetekben alapvetően két dolog borzolta a kedélyeket a mentés területén, az egyik, hogy a Pest Megyei Főügyészség felügyelete alá vonta a Magyar Légimentő Nonprofit Kft-t, mert a cég nem teljesítette alapvető kötelességeit, nem sikerült elkészítenie a kötelezően előírt javadalmazási szabályzatot, valamint a március óta nem tett javaslatot az alapító felé a könyvvizsgáló személyére. Az már egy másik kérdés, hogy az alapító, azaz az Országos Mentőszolgálat sem kérte ezeket a hiányosságokat számon. Az ÁNTSZ pedig egyenesen a Kft. mentési engedélyeit helyezte hatályon kívül, mert az ügyvezetői munkakörben történt változás bejelentésére több mint fél év sem volt elég.

http://napiaszonline.hu/aktualis/engedely_nelkul_dolgoznak_a_legimentok_32937

A jelenlegi ügyvezető a fenti kérdéseket meglehetősen cinikusan kezelte, a legimentok.hu honlap belső felületén úgy kommentálta a helyzetet, hogy „ismét helyreáll a bürokratikus rend”, vagyis a hiányosságokat egyszerűen bürokratikusnak gondolja. A több mint tíz hónapos cégvezetésnek az eredménye az lett, hogy a repült óraszámok közel 30%-os csökkenést mutatnak az elmúlt évekhez képest. Ez tömören 7-800 beteg ellátását jelenthette volna, tehát ennyien nem részesülhettek a légimentők ellátásában, köztük az az egri kisgyermek sem, aki később a budapesti ellátó intézetben sajnálatosan elhunyt. Ennek az esetnek a vizsgálatát jelenleg is végzi az ÁNTSZ. A repült idő drasztikus csökkenésének másik nem elhanyagolható következménye az, hogy a pilóták gyakorlata ezzel arányosan szintén csökken. A légimentés pedig a világon mindenhol a polgári repülés legveszélyesebb válfaja. A vezetés teljes hiányából és a kritikák elbagatellizálásából egyenes út vezetett oda, hogy a belső elégedetlenség is immár a tetőfokára hágott. A menedzsment egyhangúan szembe fordult az ügyvezetővel és ezt a fenntartó felé, sőt,  Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes felé is jelezték.

 

Vázolták a problémákat, illetve azt, hogy sürgősen új vezetőt kellene a cég élére kinevezni.

A NEFMI-t, illetve annak államtitkárságát hiába is keresték volna, hiszen saját inkompetenciájuknak nap mint nap tanúi lehetünk, velük már a rezidensek sem állnak szóba, ők is inkább Lázár Jánossal próbálnak meg dűlőre jutni.

Remélhetőleg a zuhanórepülésnek nem lesz becsapódás a következménye, bár az ügyvezető igazgatói poszt pályázata nem sok jót sejtett. A kiíró (OMSZ) alapvetően fontosnak tartja, hogy az ideális jelölt mentőorvos, vagy sürgősségi orvos legyen, és kifejezetten előny, ha még egyéb (a feladat ellátásának szempontjából teljesen indifferens) szakvizsgákkal is rendelkezik. http://mentok.hu/index.php?id=palyazat-az-orszagos-mentoszolgalat-magyar-legimento-nonprofit-kft-ugyvezeto-igazgato-munkakor-betoltesere1

Pedig egy ilyen jellegű és éves szinten 2 milliárd forint közpénzből gazdálkodó szervezet számára a kiírással ellentétben pénzügyekben, gazdálkodásban jártas menedzsert kellene vezetői székbe ültetni, hiszen a speciális szakterületek (orvosszakma, repülő-szakma) képviselői is a menedzsment részét képezik.

De sem az OMSZ, sem a NEFMI államtitkársága nem tart még ott a XXI. században, hogy belássa, nem feltétlenül a jó orvosból lesz a jó vezető, vagy menedzser, ezért alapvetően fontos lenne az egészségügyben az ilyen jellegű paradigmaváltás is.

(A szerző a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. orvosigazgatója volt 2005 és 2010 között.)