A Magyar Orvosi Kamara Elnöksége úgy gondolja, hogy a köztestület gazdálkodására kíváncsi tagokat a legcélszerűbb etikai eljárással megfélemlíteni. 

Ezt tette a Kamara azon tagjaival is, akik 2013-14-ben - még felügyelő bizottsági tagokként  - sérelmezték az Orvosi Kamara meglehetősen pazarló gazdálkodását és ezt teszik most is. Ugyanis, a mai nappal levelet hozott a posta, amiben adategyeztetésre kérnek, a hamarosan ellenem induló etikai eljáráshoz, amit a Magyar Orvosi Kamara Elnökségének a feljelentése alapján fognak kivizsgálni. 

Meglehetősen furcsa számomra, hogy amíg tagként a Kamara működésével és az elnökség javadalmazásával kapcsolatos kérdéseimre rendkívül cinikus és lekezelő válaszokat kaptam, addig most etikai vizsgálattal kell szembenéznem. Azt még nem tudom, hogy mivel vádolnak, de miután a vizsgálatot az elnökség kezdeményezte, valószínűleg felségsértés lehet a vád.

Az sem mindennapi, hogy az a tag, amely a Kamara gazdálkodását kifogásolja és ebben az ügyben kérdéseket tesz fel, az mindenféle külső feljelentés nélkül etikai vizsgálattal néz szembe, míg azok a tagok, akiket a bíróság jogerősen elítélt, simán tovább praktizálhatnak, etikai vizsgálat nélkül. Az is furcsa, hogy hogyan szerezhettek tudomást arról az etikai vétségről (ezt még én magam sem tudom, hogy mi), amit nekem tulajdonítanak, amikor az etikai eljárások kezdeményezéséhez a Kamara elnöke szerint a legjobb esetben is egy külső bejelentő kell - ahogy ez történt a Veszprémi nőgyógyász esetében - mert maguktól a jelek szerint nem olvasnak újságot, és nem értesülnek a közvéleményt is igencsak foglalkoztató bűncselekményekkel kapcsolatban. Akár azon nőgyógyászról van szó, akinek az esetében bebizonyosodott, hogy pácienseit szexuálisan zaklatta, vagy nemrég a Semmelweis Egyetemről botrányos körülmények miatt távozni kényszerült nőgyógyász ügyével kapcsolatban.

Tehát hamarosan kiderül, hogy mi a vád ellenem, hol sértettem meg az Etikai Kódexet. 

Azért az csak nem hagy nyugodni, hogy megkérdezzem vajon Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke ellen, milyen etikai eljárás indult, amikor publikálta a Magyar Orvosi Kamara gazdálkodásáról készült, és azt igencsak kifogásolt jelentését?